Skip to content

Slovenija, od kod lepote tvoje?

  Slovenija Bled

  Slovensko gospodarstvo raste po eni najhitrejših stopenj v Evropski uniji. Zavezanost zelenemu in trajnostnemu razvoju si je prislužila naziv zelene turistične destinacije kot prve države na svetu. Ne samo to, vse bolj pritegne pozornost vodilnih svetovnih turističnih medijev, ki svoje največje bisere vse bolj uvrščajo na svoje sezname najboljših destinacij.

  BLED

  To je priljubljena destinacija za turiste in oglede. Bled in Blejsko jezero sta posebna destinacija za tiste, ki iščejo mistično lepoto. Svoj notranji mir in ljubezen lahko najdete na Bledu. Prav tako je dom tradicionalnih čolnov, znanih kot pletenine, ki jih lahko ogledate ob jezeru.

  POSTOJNSKA JAMA


  Kaj menite, ko slišite besedo jama? Pričarava podobe temnega in vlažnega prostora s kapniki in stalagmiti ter številnimi globokimi navpičnimi in vodoravnimi prehodi, z rdečimi ali zelenimi stenami in vodo, ki kaplja s stropa. Ob obisku Postojnske jame boste dobili ekskluzivno priložnost za raziskovanje jame, ki velja za najbolj obiskano turistično jamo na svetu, in raziskati njeno podzemno železnico, ki je prva jamska železnica na svetu.

  LIPICA

  Kras je apnenčasto planoto območje zgoščene kraške topografije, kjer je podlaga oblikovana z intenzivno erozijo. Kobilarna Lipica je poseben kraj, kjer se vsako leto srečujejo čudoviti konji z vsega sveta in ustvarijo eno najbolj impresivnih znamenitosti leta za več sto tisoč mednarodnih gledalcev. 

  PIRAN

  Mesto Piran je že od antičnih časov znano kot biser morske obale. Mesto s 6.000 prebivalci se nahaja na zahodnem robu države, na obali Piranskega zaliva.  Slikovito srednjeveško mesto, popolnoma zaščiteno kot kulturno-zgodovinski spomenik, se dotika dveh krajinskih parkov.

  DOLINA SOČE

  Dolina Soče je tretja največja alpska dolina v Sloveniji, z dolžino 31 km. Dolina in njena okolica ponujajo slikovit razgled in čudovite naravne pojave, kot so smaragdno zelene reke, burbling šikljav potokov, gozdovi, crags in slapovi. Dolina Soče je čudovit kraj, ki ponuja številne naravne znamenitosti, hkrati pa ohranja šokantno dediščino 1. svetovne vojne. Dolina je bila prizorišče soške fronte, bitke, ki je videla največji gorski spopad v zgodovini.

  VELIKA PLANINA

  Od sredine maja je pravljična planota Velike planine na južnih pobočjih gore brez snega in razkrivajo se gorske ceste. Pastirji, njihove ovce in njihovi otroci vas bodo srečali na poti v vasi, z njimi pa lahko cel dan preživite na planinski sprehodu. Naučili vas bodo, kako narediti ovčji sir, okusiti lokalni sir in se seznaniti s to očarljivo regijo.

  LOGARSKA DOLINA

  Logarska dolina je ena najlepših alpskih ledeniških dolin v Evropi. Harmonična harmonija med tradicijo, človekom in naravo, kot jo lahko najdete na tem območju Solčavskega, je izjemna in jo doživite le redko. Počitnice v mirnem okolju krajinskega parka se lahko uporabljajo za pohodništvo, kolesarjenje, jahanje, ribolov in številne druge aktivnosti. Na voljo je tudi restavracija s tradicionalnimi in sodobnimi nacionalnimi jedmi.

  LJUBLJANA 

  Ljubljana je zelena prestolnica zelene države. Pravzaprav glede na kvadraturo zelenih javnih površin na prebivalca spada v svetovni vrh. Ima lepo podnebje, čudovito okolico in živahno vzdušje. Je pomembno kulturno, urbano in gospodarsko središče, znana turistična destinacija in edinstveno mesto v smislu arhitekture. 

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.