Termoelektrarna Šoštanj 6 in energetske perspektive Slovenije

2. marec 2010 ob 17:00, Ljubljana, Grand hotel Union

V okviru Foruma 21 se je odvijala razprava na temo "TE Šoštanj 6 in energetske perspektive Slovenije". Usmerjal jo je Martin Novšak,  v omizju pa so sodelovali mag. Djani Brečevič, dr. Dušan Plut in dr. Andrej Trkov . Projekt izgradnje TEŠ 6 nam je predstavil dr. Uroš Rotnik, direktor TEŠ.

Energetska oskrba je temelj gospodarstva in standarda življenja modernih družb. Vse dobrine, ki jih potrebujemo za življenje so odvisne od energije. Ne nazadnje je še zdravo okolje v veliki meri odvisno od načina in obsega uporabe različnih virov energije.
Pripravlja se izgradnja šestega bloka v Termoelektrarni Šoštanj. V pripravi je novelacija Nacionalnega energetskega programa. Večina modernih držav že ima sprejete svoje usmeritve. Slovenija ima vse možnosti, da naredi korak naprej. Dovolj razlogov, da razmislimo o naši porabi energije, o virih energije, o posodabljanju razpoložljivih virov, odgovorni uporabi, razvojnih perspektivah, o vzdržnem življenju in ohranjanju okolja. O teh vprašanjih je tekla razprava na srečanju Društva Forum 21.

 

Povzetki razprave:

Magnetogram razprave [pdf - 298kB] Magnetogram razprave [pdf - 298kB]

 

Posnetki dogodka:

Posnetek Nagovor predsednika Milana Kučana
Posnetek Predstavitev panelistov
Posnetek Dr. Uroš Rotnik
Posnetek Mag. Djani Brečevič
Posnetek Dr. Dušan Plut
Posnetek Dr. Andrej Trkov
Posnetek Martin Novšak
Posnetek Prvi del razprave
Posnetek Drugi del razprave
Posnetek Tretji del razprave
Posnetek Četrti del razprave
Prikaži sliko

Prikaži sliko

Prikaži sliko