POGOVOR S CARLESOM PUIGDEMONTOM

10. maj 2019 ob 14:00, Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15

Nekdanji predsednik Republike Slovenije Milan Kučan in evropski poslanec Ivo Vajgl vabita na javni pogovor s Carlesom Puigdemontom, ki bo v petek, 10. maja 2019, ob 14h, v Ljubljani, v Mestnem muzeju (Gosposka ulica 15)

Po tem, ko smo konec lanskega leta gostili sedanjega predsednika katalonske vlade Quima Torro, je Slovenijo za eno prvih prizorišč svoje evropske volilne kampanje izbral nekdanji predsednik katalonske vlade Carles Puigdemont, ki ga je španska vlada skupaj z vsemi njenimi člani odstavila nekaj dni po referendumu o neodvisnosti Katalonije 1. oktobra 2017.

Nekdanji novinar in župan Girone , danes predsednik stranke La Crida (slov. Klic), danes živi v izgnanstvu v Belgiji in se lahko svobodno giblje po vsej Evropski uniji, razen v Španiji, kjer mu grozi visoka zaporna kazen zaradi bizarnih obtožb, povezanih z njegovim političnim delovanjem, zlasti s pripravo referenduma o neodvisnosti, ki je sicer mednarodno priznana pravica vseh narodov sveta.
 
Carles Puigdemont, ki šteje Slovenijo za enega ključnih zgledov osamosvojitvenih prizadevanj, se bo v času bivanja v Sloveniji s katalonsko javnostjo v živo povezal prek televizijskega prenosa. Carles Puigdemont ostaja za Katalonce osrednja politična osebnost in politični voditelj.

 

Posnetki dogodka:

Posnetek Video posnetek 1. del
Posnetek Video posnetek 2. del
Prikaži sliko

Prikaži sliko

Prikaži sliko