Novinarska konferenca Foruma 21 ob izidu zbornika »Forum 21 2004 – 2014«

9.december.2014 ob 11:00 , Ljubljana, Knjigarna Konzorcij, Slovenska c. 29

Društvo Forum 21 letos obeležuje 10 let svojega delovanja. Njegova ustanovitev je leta 2004 naletela na buren odziv etablirane slovenske politike, ki je Forumu 21 tudi kasneje sistematično pripisovala vpliv, cilje in načrte, ki jih društvo ni imelo.
Obletnica je priložnost za pogled na delo, ki ga je opravil Forum 21. V ta namen je društvo izdalo zbornik s pregledom vseh 71 razprav ter z vsebinsko zaokroženim gospodarskim sklopom tematik, ki so potekale v organizaciji društva.
Forumove razprave so daleč presegale zgolj društveno javnost. Posebej smo se trudili, da smo v razprave pritegnili čim širši krog strokovnjakov, predstavnikov državnih ustanov in civilne družbe. Razprave so bile odprte za vse, ki so bili pripravljeni sodelovati v dialogu o aktualnih domačih ali mednarodnih temah. Zdi pa se, da je bila ves čas za del slovenske politike sporna prav pripravljenost za dialog. O tem med drugim pričajo tudi aktualni grobi napadi na slovenskega evropskega poslanca g. Peterleta, ki se je udeležil Forumove razprave s slovenskimi evroposlanci o dilemah in prihodnosti EU.