Prijatelj je sumil da ga je doletela ginekomastija na prsih

Prijatelj je že kakšno leto dni nazaj, začel z mano aktivno trenirati v fitnesu. Tako pa sem ga jaz nekako vpeljal v to, saj sem pred tem že kakšni dve leti tudi sam treniral, tako da sva se sedaj lahko tudi družila in pa skupaj trenirala v fitnesu. Ko pa je začel izgubljati telesno maščobo, pa je opazil, da ima nekolikšno težavo na prsih.

Izkazalo pa se je, da ga je verjetno doletela ginekomastija. To pa pomeni, da je imel na prsih nekolikšne izbokline, kar pa je zgledalo neestetsko in ga je zelo motilo. Tako pa sva sumila, da je to ginekomastija, saj je predno je začel trenirati v fitnesu, bil nekoliko močnejši. Ginekomastija pa pomeni, da ima moški v prsih dodatno tkivo, kar pa se lahko pojavi v obliki izbokline na prsih. Tako pa je to pogost pojav ravno v takšnih primerih, kot ga je imel ta prijatelj, ko si nekoliko močnejši in se nato to šele pozna, ko shujšamo.

To pa ga je začelo zelo skrbeti, saj je edina možnost za rešitev pri ginekomastiji, operacija, kjer se to tkivo odstrani. Vseeno pa sem mu predlagal, da prej še malo počaka, saj bi lahko to z leti izginilo, ter šlo na boljše.

Prijatelj je sumil da ga je doletela ginekomastija na prsih

Tako pa se je res odločil, da bo še malo počakal in ni naredil panike iz tega. Z časom pa se je res izkazovalo, da se je ta izboklina na prsih manjšala, kar pa je pomenilo, ali da ga ni doletela ginekomastija, ali pa da je imel zgolj lažjo obliko, katera pa se je sama popravila.

Pomagalo pa je tudi to, da je z treningi v fitnesu, te izbokline lahko nekoliko prekril z vso mišično maso, ki jo je pridobil na prsih, kar pa je bilo tudi zelo dobro. No tako pa se je čez nekaj časa vse zelo dobro izšlo, saj se mu te izbokline sploh več niso poznale.